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Registro completo
Biblioteca (s) :  INIA La Estanzuela; INIA Tacuarembó.
Fecha :  21/02/2014
Actualizado :  04/11/2020
Autor :  Rey R., J. ; San Julián, R.
Título :  Desarrollo de la cuenca lechera de Tacuarembó
Fecha de publicación :  1980
Fuente / Imprenta :  ln: Reunión Técnica, 3 : 1980 Dic 6-8 : Montevideo Montevideo (Uruguay): Facultad de Agronomía, 1980.
Páginas :  p12
Idioma :  Español
Thesagro :  DATOS DE PRODUCCION; LECHE; MERCADEO; PRODUCCION LECHERA; PRODUCTIVIDAD; URUGUAY.
Asunto categoría :  --
A50 Investigación agraria
Marc :  Presentar Marc Completo
Registro original :  INIA La Estanzuela (LE)
Biblioteca Identificación Origen Tipo / Formato Clasificación Cutter Registro Volumen Estado
LE48518 - 1ADDPL - PP630REUr31805LE1180
TBO23966 - 1ADDPL - PP630 REUr 3EN 227
TBO23966 - 2ADDPL - PP630 REUr 3EN 473

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Biblioteca (s) :  INIA Tacuarembó.
Fecha actual :  09/10/2018
Actualizado :  09/10/2018
Tipo de producción científica :  Trabajos en Congresos/Conferencias
Autor :  DEL CAMPO, M.; BRITO, G.; SOARES DE LIMA, J.M.; SALAVERRY, S.; CHALKLING, D.
Afiliación :  MARCIA DEL CAMPO GIGENA, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; GUSTAVO WALTER BRITO DIAZ, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; JUAN MANUEL SOARES DE LIMA LAPETINA, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; SANTIAGO SALAVERRY; DONALD CHALKLING.
Título :  Effect of the castration method on steers performance and meat quality.
Fecha de publicación :  2014
Fuente / Imprenta :  In: INTERNATIONAL CONGRESS OF MEAT SCIENCE AND TECHNOLOGY (ICoMST), 60., 2014, Punta del Este, Uruguay. Proceedings... Montevideo: INIA, 2014.
Idioma :  Inglés
Contenido :  Five groups of Braford male calves (n = 10 each) were castrated at 7 months of age by either 1) Surgery plus local Anesthetic, 2) Burdizzo, 3) Rubber ring, 4) Surgery plus anti-inflammatory, or 5) Traditional surgery (without pain mitigation) to determine the effect of the castration method on calves growth and development and also on meat quality. Live weight evolution was registered each 15 days and 4 ultrasound measures were performed during the finishing period (14 months). Carcass pH, meat color and shear force were determined with 2 and 14 days of aging. No differences in growth were found between Treatments and all of them reach the slaughter point at the same time. Meat brightness (*L) and redness (*a) were lower in meat coming from animals castrated by traditional surgery when compared to those where anesthetics was used before surgery. The evaluated castration methods did not determine differences in carcass pH nor in shear force values.
Palabras claves :  MEAT QUALITY.
Thesagro :  CALIDAD DE CARNE.
Asunto categoría :  L01 Ganadería
URL :  http://www.ainfo.inia.uy/digital/bitstream/item/11397/1/DEL-CAMPO-2014-Effect.pdf
Marc :  Presentar Marc Completo
Registro original :  INIA Tacuarembó (TBO)
Biblioteca Identificación Origen Tipo / Formato Clasificación Cutter Registro Volumen Estado
TBO102743 - 1PXIPC - DD
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